6 Mayıs 2008 Salı

Ömer Muhtar - Öğretmen Ömer & Film Müziği

Ömer Muhtar - Öğretmen Ömer & Film Müziği


bscap0003

Libya'da Ahmed Şerif sadece ve sadece Osmanlı halifesine karşı gelmemek için bütün huzurunu bozup İngiltere ve İtalya'nın saldırılarına maruz kaldığında müslümanlar için yeni bir sıkıntı zamanı başlamıştı.. Çok dar alanlarda sıkışan müslümanlar, küçük gruplarla sürekli saldırılarda bulunuyordu.. Özgürlük ve müslüman kalabilmek için.

Rahmetli Mustafa Akkad'ın filminden izledik, öğrendik çoğumuz. Ömer Muhtar! Bir gayr-i müslim canlandırmasına rağmen, mücadelesi hepimizin kemiklerine işlemişti.. Çöl Aslanı Ömer Muhtar.. Yukarıdaki resimde sağ üst kısımda görünen kara, kuru adam işte.. Libya çöllerinden Roma'yı ürküten.. 

İşte o dillere destan filmin müziklerini meşhur Fransız besteci Maurice Jarre (Moris Car) yapmıştı. Müzikleri filme, film de Muhtar'a götürüyor..

Filme maddi destek olan Kaddafi, şimdi yeni bir film için kolları sıvadı. Sıvattırdı daha doğrusu. Ömer Muhtar'dan önce, Libya'daki direnişi başlatanlardan "Ahmed Şerif" ve mücadelesi hakkında yeni bir film geliyor. İslam âleminin "3. filmi" deniyor.. Hollywood tekniği ve desteği ile, bir sürü "tanıdığımız" oyuncularla..

Film müziklerinden ilkini hatırlayalım deyü yazının devamından bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.. Filmin müzik albümü memleketimize geldi.. Arzu edenler üşenmesin, bir 5 lira hediye eylesin..

Dinle/Yükle

Satın al: Azim Dağıtım'dan tüm albümü satın alabilirsiniz!



--
Arşiv: http://osmanlimodeli.blogspot.com