19 Aralık 2009 Cumartesi

İslam dünyasının liderliği ve Büyük Osmanlı

İslam dünyasının liderliği ve Büyük Osmanlı
 




Batılı güçlerin ve yerli uzantılarının çabalarıyla yıkılan Büyük Osmanlı Devleti’nden sonra birçok küçük parçaya bölünen İslam dünyası, gerek Batılı kolonyal güçler gerekse bu kolonyal güçlerin yerli uzantıları nedeniyle bir türlü belini doğrultamadı. İçimize yerleştirilen ‘Araplar Türkleri arkadan vurdu-Türkler Arapları sömürdü’ virüsü Allah’ın izniyle bugün yok oluyor artık. Afganistan’da, Filistin’de, Irak’ta, Somali’de, Keşmir’de, Doğu Türkistan’da ve daha birçok yerde yaşanan acılar, Müslümanları "birbiriyle uğraşmaktan" vazgeçirip, birlik olma fikrini aşılıyor.

Geçmişte dinî ve etnik nedenlerden dolayı birbirlerini boğazladıkları hâlde bugün bir araya gelen Hıristiyan Batı dünyası, Müslüman halklar arasında hiçbir sorun yokken yerli uzantıları aracılığıyla "mezhep ve ırk" virüsünü de İslam dünyasına empoze etmişti. Ancak çok şükür ki, Batılı laboratuarlarda geliştirilen bu "fitne virüsü"nün tesiri ortadan kalkıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde Müslümanların duyduğu sevinci ya da acıyı bir başka yerindeki Müslüman da paylaşıyor.

İsrail’in baskılarına rağmen topraklarını terk etmeyen 48 Toprakları İslami Hareket Lideri Raid Salah’ın Cennet Mekân Sultan Abdülhamit’in tahttan indirileceğini bildiği halde İslam’ın emrine uyarak Filistin’i koruduğuna dair sözleri büyük manalar içeriyordu. Salah’ın “Siyonist proje Türkiye’den bitirilecektir” sözleri, Müslümanların Türkiye’ye duydukları muhabbet ve verdikleri önemin en açık göstergesi oldu.

Dünyaya hak ve adaletin yeniden hâkim olması için İslam medeniyetinin yeniden şaha kalkması bir elzemdir.



--
Arşiv:
http://osmanlimodeli.blogspot.com